![Ledový jáhlový dezert se skořicí, višněmi a hruškou](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/1358/A6L2ADK8FD/recipes.view.hero/3690normal.jpg)
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Jáhly | |
---|---|
60 g |
60 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Navrch | |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
Na ozdobu | |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
-
Připravíme si ovoce. Já měla mražené - višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.
Makronutrienty
66%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 641 kJ | 723 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 173 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,3 g
1,44 g |
24 g
1,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,13 SVJ | 2,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,78 g
0,511 g |
7,65 g
0,576 g |
Bílkoviny | 4,21 g | 4,75 g |
Sůl | 0,009 g | 0,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů