
Když nám zbylo kuřátko pečené na Českém Ghíčku tak jsme ho zužitkovali do rizota, prostě jak si ušetřit čas a šmáknout si.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Kuskus | |
---|---|
Kuskus
|
20 g |
mrkev
|
1 kus |
kukuřice mražená
|
50 g |
hrášek čerstvý, luskový
|
50 g |
pórek
|
0,5 kusu |
Maso | |
kuřecí maso pečené nebo grilované
|
100 g |
Postup přípravy
-
Kuskus zalijeme uvařenou vodou a přiklopíme.
-
Zeleninu si uvaříme v páře, smícháme s kuskusem a masem, které jsme obrali z kuřete, přidáme výpek z kuřete, zamícháme, servírujeme. Ozdobíme pórkem.
Makronutrienty
49%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 396 kJ | 1 029 kJ |
Kalorická hodnota | 94,6 kcal | 246 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
1,91 g |
26,3 g
4,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 2,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,9 g
22,7 g |
7,55 g
58,9 g |
Bílkoviny | 7,62 g | 19,8 g |
Sůl | 0,103 g | 0,268 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů