Koprová omáčka s vařenou kedlubnou, hovězím masem a vejcem - LC

Laduš

Koprová omáčka s vařenou kedlubnou, hovězím masem a vejcem - LC

Dnes jsem vařila hovězí vývar a měla jsem chuť na moji oblíbenou (low carb) koprovou omáčku.

Kedlubna vypadá na fotce trochu odrbaně, ale to je jen tím, že když ji uvařenou scedím, tak přidám trochu másla a v kastrolku protřepu. Kedlubna je pak chutnější. :)

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle jsem osmahla nakrájenou cibuli, přidala vývar a povařila. Odstavila jsem z ohně a promixovala tyčovým mixérem do hladké konzistence.

    Potom jsem kastrol vrátila zpět na plotnu, přidala jsem smetanu, sůl a pepř a nechala provařit do zhoustnutí.

  2. Odstavila jsem z ohně, ochutila citrónovou šťávou, přidala nasekaný kopr a vše promíchala. Po přidání kopru a citrónové šťávy už omáčku nevaříme.

  3. Velkou kedlubnu jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Pak jsem je uvařila v osolené vodě s troškou mleté kurkumy. Po scezení jsem přidala lžíci másla.

    Maso je vařené hovězí z polévky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte