Dnes jsem vařila hovězí vývar a měla jsem chuť na moji oblíbenou (low carb) koprovou omáčku.
Kedlubna vypadá na fotce trochu odrbaně, ale to je jen tím, že když ji uvařenou scedím, tak přidám trochu másla a v kastrolku protřepu. Kedlubna je pak chutnější. :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
cibule
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
vývar hovězí domácí
|
300 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
200 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžičky |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 hrst |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na rozehřátém másle jsem osmahla nakrájenou cibuli, přidala vývar a povařila. Odstavila jsem z ohně a promixovala tyčovým mixérem do hladké konzistence.
Potom jsem kastrol vrátila zpět na plotnu, přidala jsem smetanu, sůl a pepř a nechala provařit do zhoustnutí.
-
Odstavila jsem z ohně, ochutila citrónovou šťávou, přidala nasekaný kopr a vše promíchala. Po přidání kopru a citrónové šťávy už omáčku nevaříme.
-
Velkou kedlubnu jsem oloupala a nakrájela na kostičky. Pak jsem je uvařila v osolené vodě s troškou mleté kurkumy. Po scezení jsem přidala lžíci másla.
Maso je vařené hovězí z polévky.
Makronutrienty
19%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 521 kJ | 1 582 kJ |
Kalorická hodnota | 125 kcal | 378 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,18 g
1,77 g |
9,66 g
5,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,318 SVJ | 0,966 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
7,3 g |
36,1 g
22,1 g |
Bílkoviny | 1,97 g | 5,99 g |
Sůl | 0,529 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů