Klasický ruský boršč

Jídelní plán

Klasický ruský boršč

Kdo by neměl rád...mňam...

Postup přípravy

  1. Ve 3litrovém hrnci si uvaříme poctivý hovězí vývar, průběžně sbíráme pěnu. Celkem asi 2 hodiny vaříme s bobkovým listem a pepřem.

  2. Vyjmeme maso, vývar přecedíme. Maso musí být měkké, rozebereme ho rukama na vlákna asi 2 - 3 cm dlouhé, nakrájíme na kostky. Kousky masa vložíme zpět do vývaru a přidáme větší teplotu.

  3. Brambory na kostky přidáme a povaříme, zelí na nudličky později také a povaříme.

  4. Zatím co se nám brambory a zelí vaří, připravíme si na boršč ostatní zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kostky, mrkev a červenu řepu oškrábeme a nastrouháme. Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova, pak přidáme mrkev. Necháme trochu osmažit. Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu.

  5. Po změknutí řepy celou zápravu z pánví dáme do hrnce a přivedeme k varu, vaříme boršč jen 2 minuty a vypneme. Přidáme drcený česnek a promícháme.

  6. Necháme uležet 20 minut a podáváme se zakysanou smetanou, petrželkou a koprem.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte