Cappuccino je rozhodně jeden z nejoblíbenějších kávových nápojů. Skládá se z 1/3 espresso káva, z 1/3 mléka a našlehané mléčné pěny. Pojďme se podívat na jeho složení a nutriční hodnoty.
- 8m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
káva espresso, hotový nápoj
|
30 ml |
mléko plnotučné, selské
|
45 ml |
Postup přípravy
-
Přípravou cappuccina vás provede barista Zdeněk Smrček. Na espresso si připravte 7g mleté espresso kávy.
Makronutrienty
44%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 332 kJ | 249 kJ |
Kalorická hodnota | 79,4 kcal | 59,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,43 g
0 g |
4,82 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,643 SVJ | 0,482 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,27 g
1,6 g |
3,2 g
1,2 g |
Bílkoviny | 3,89 g | 2,92 g |
Sůl | 0,072 g | 0,054 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů