![BAZALKOVÝ OLEJ](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/3666/MGCT84FHVK/recipes.view.hero/IMG_20181105_171150.jpg)
Výroba jednoduchá, tento domácí bazalkový olej bude výborný do zeleninových salátů.
Postup přípravy
-
Čerstvé listy bazalky zalijeme extra panenským olivovým olejem a necháme asi 5 dní macerovat.
Potom slijeme a máme skvělý voňavý olej na saláty.
Makronutrienty
1%
0%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 6 580 kJ | 1 535 kJ |
Kalorická hodnota | 1 573 kcal | 367 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,462 g
0,032 g |
0,108 g
0,008 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,046 SVJ | 0,011 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
88,8 g
13,3 g |
20,7 g
3,11 g |
Bílkoviny | 0,337 g | 0,079 g |
Sůl | 0 g | 0 g |