Rychlá zdravá svačinka, která potěší váš důležitý střevní mikrobiom ! :) Kefír je zdrojem prospěšných bakterií pro naše střeva. Výzkumy ukazují, že právě zdravý pestrý mikrobiom (taková ZOO hodných bakterií v našich střevech) se významně podílí na naší imunitě!
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
můžete použít i směs lesní ovoce nebo jahody :) 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kefír a ovoce promixujeme v mixéru a máme hotovo :))
Makronutrienty
58%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 181 kJ | 542 kJ |
Kalorická hodnota | 43,1 kcal | 129 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,48 g
3,6 g |
16,5 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,549 SVJ | 1,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,48 g
0,375 g |
4,43 g
1,12 g |
Bílkoviny | 2,49 g | 7,46 g |
Sůl | 0,062 g | 0,188 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů