
Mleté maso nedělám zrovna často. Je to škoda, ale když už se do něj pustím, tak si ho vychutnám.
Tady máte jeden recept, co by vám mohl chutnat.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
maso mleté
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
kečup ostrý
|
1 lžíce |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
kořenící směs na mletá masa
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý
|
1 špetka |
sýr eidam 45%
|
50 g |
Zelenina | |
červená paprika
|
2 kusy |
mrkev
|
2 kusy |
kapusta růžičková
|
8 kusů |
kořenicí směs grilovaná zelenina
|
1 lžíce |
olej řepkový
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s masem a kořením. Mleté plníme kouskem sýra. Zeleninu nakrájíme na kousky, okořeníme pokapeme olejem a promícháme.
Vše vyrovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200° cca 40 minut.
Zeleninu občas prohodíme, ať se nepřipálí.
Udělala sem celkem 6 karbanátků.
Makronutrienty
24%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 486 kJ | 3 310 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 791 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,89 g
1,53 g |
33,3 g
10,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,49 SVJ | 3,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,7 g
2,5 g |
52,4 g
17 g |
Bílkoviny | 7,62 g | 51,8 g |
Sůl | 0,412 g | 2,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů