Rychlá a vynikající snídaně nebo svačina.
- 30m
- 2 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na pomazánku: | |
---|---|
hrášek mražený
|
60 g |
tvaroh měkký polotučný
|
60 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
10 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
pažitka nať čerstvá
|
3 lžíce |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
Na toast: | |
chléb kváskový
|
50 g |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Uvařte a zchlaďte vajíčka. Chléb otoustujte nebo opečte v troubě. V mixéru mezitím smíchejte čerstvý hrášek, tvaroh, sýr, dle chuti citronovou šťávu, sůl a pepř. Pokud používáte mražený hrášek, nejprve ho krátce povařte ve vřelé vodě a následně rychle ochlaďte pod studenou vodou, aby si zachoval sytou zelenou barvu. Směs poté rozmixujte do hladka podle vaší preferované konzistence. Přidejte najemno nakrájenou pažitku. Pomazánku podávejte na toastech s vajíčkem. Dozdobit můžete pepřem, parmazánem nebo olivovým olejem.
Makronutrienty
46%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 641 kJ | 974 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,7 g
2,25 g |
20,9 g
3,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,37 SVJ | 2,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,72 g
2,3 g |
8,7 g
3,5 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 16,1 g |
Sůl | 0,757 g | 1,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů