Jáhlový pohár s kokosovo-skořicovou smetanou a meruňkovým skořicovým rozvarem

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Jáhlový pohár s kokosovo-skořicovou smetanou a meruňkovým skořicovým rozvarem

Pokud potřebujete doplnit bílkoviny navíc, můžete si přidat do světlé části nastrouhaného meruňkového či přírodního Šmakouna a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Pokud se přidá ovocný Šmakoun, netřeba sladit. Jen upozorním, že Šmakoun je vyroben ze sušeného vaječného bílku, není vhodný při alergii na vaječný bílek a vegany.

Postup přípravy

  1. Dezert jsem připravila tak že jsem rozmixovala jáhly s kokosovým mlékem v plechu, množství mléka dle požadované konzistence. Využila jsem i tekutého podílu, který se ukrýval na dně obalu. Dle chuti přidala javorový sirup, skořici, tak vznikla světlá část. Pak jsem jen připravila rozvar z meruněk. Pokrájela jsem meruňky, které jsem povařila s trochou vody, skořice a dle požadované chuti přidala javorový sirup.

  2. Nyní už jen stačí navrstvit do poháru a vychutnat si tu dobrotu Pokud máte rádi kešu ořechy, lze je namočit předem a rozmixovat společně s jáhlovým základem. Tento dezert lze kombinovat místo meruněk s jahodami, borůvkami, prostě co máme po ruce. Na ozdobení můžeme použít čerstvé ovoce nebo pár lístečků máty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte