Dobrá, rychlá a chutná krémová polévka.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
hrášek mražený
|
300 g |
petržel kořenová
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
česnek
|
2 stroužky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
vývar zeleninový domácí
|
1 litr |
máslo čerstvé
|
1 oříšek |
Na ozdobu: | |
---|---|
pstruh uzený
|
200 g |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Hrášek propláchneme v cedníku vlažnou vodou . Cibuli a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Na másle orestujeme. Přidáme hrášek, vývar, česnek a smetanu a na mírném plameni vaříme.
Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Přidáme pepř a sůl dle chuti.
-
Maso z pstruha obereme a vybereme kůstky. Pokládáme na polévku, dozdobíme jarní cibulkou.
Makronutrienty
40%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 250 kJ | 1 104 kJ |
Kalorická hodnota | 59,8 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,3 g
1,28 g |
19 g
5,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,43 SVJ | 1,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,1 g
1,44 g |
13,7 g
6,35 g |
Bílkoviny | 3,23 g | 14,3 g |
Sůl | 0,941 g | 4,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů