Moc dobrý lowcarb oběd, děkujeme Aleně Vaňousové za bezva tip na rychlé jídlo :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
květák
|
1 kus |
sůl
|
2 špetky |
olivový olej
|
1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné
|
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
50 g |
Hermelín | |
šunka
|
50 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Jeden menší květák krátce předvařený na páře rozdělíme na růžičky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme kari kořením a posypeme cca 50g strouhaného parmezánu. Pečeme v troubě cca 30 minut.
-
Mezitim orestujeme na pánvi cca 50g šunky. 2 hermelíny 120g rozkrojíme na poloviny, položíme na plech s pečícím papírem, posypeme kousky šunky a přidáme cca na 5 minut do trouby ke květáku.
Makronutrienty
24%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 435 kJ | 2 494 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 596 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,51 g
1,34 g |
25,8 g
7,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,451 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,62 g
0,832 g |
37,9 g
4,77 g |
Bílkoviny | 7,69 g | 44,1 g |
Sůl | 0,942 g | 5,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů