HEDVÁBNĚ HLADKÝ ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

Naomi Marková

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

HEDVÁBNĚ HLADKÝ ČOKOLÁDOVÝ KRÉM 1 další fotka

Silken Tofu aka Kinu Tofu znamená „hedvábné tofu“ v japonštině – odtud jeho anglické jméno „hedvábné“ tofu.

Toto neodvodněné, nestlačené japonské tofu má nejvyšší obsah vody a pudinkovou texturu. Silken tofu může mít různé konzistence v závislosti na tom, kolik sójových bílkovin obsahuje. Často se označuje jako měkké, pevné nebo extra pevné. Silken tofu je zcela odlišné od tofu klasického. Je také vyrobeno ze sójového mléka, ale sójové mléko není během procesu koagulace sráženo. Silken tofu také není stlačen, takže si uchovává veškerou tekutinu. Vzhledem k tomu, že nejsou žádné sraženiny, které se tvoří s hedvábným tofu, má tedy velmi hladkou (tj. Hedvábnou) strukturu.

Silken tofu dobře funguje v krémových a mixovaných pokrmech, jako jsou smoothies, dezerty, pudinky, salátové dresinky, omáčky a dipy. Může být použit také jako náhražka vajec při pečení.

Postup přípravy

  1. Do mixéru se šlehacím nástavcem dejte všechny ingredience a šlehejte do sametově hladka a téměř našlehané konzistence. Což může trvat 3 – 5 minut na středně vysoké rychlosti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte