
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
rýžový olej
|
2 lžíce |
cibule
|
1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá
|
300 g |
paprika sladká mletá
|
2 lžíce |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
rajský protlak
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibulku nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji do zlatova. Přidejte na větší kousky nakrájenou hlívu a orestujte. Přidejte sladkou papriku, mouku, rychle osmahněte a zalijte asi 6 dl vody. Přidejte protlak, sůl, pepř a provařte mírným varem asi 20 min, do změknutí hlívy.
Makronutrienty
41%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 469 kJ | 690 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,63 g
0,962 g |
11,2 g
1,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,763 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,11 g
1,57 g |
11,9 g
2,31 g |
Bílkoviny | 2,65 g | 3,9 g |
Sůl | 0,688 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů