Guláš po boloňsku

Jogínka

Guláš po boloňsku

Nevím, zda tento recept nazvat "guláš", nic lepšího mně však nenapadlo. Chuťově trochu jiný, než klasický guláš, ale výborný.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle - velká oka. Slaninu, rajčata, cibuli, česnek nakrájíme na menší kousky.

  2. Na pánvi osmahneme na sádle slaninu, opečeme maso dorůžova. Maso vyndáme z výpeku.

  3. Ve výpeku osmahneme cibuli do růžova, přidáme česnek a osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme rajčata, osmahneme a necháme chvilku dusit, až se vydusí všechna tekutina. Pak přidáme mrkev, osmahneme. Do pánve vložíme opečené maso a zalijeme červeným vínem. Dusíme bez pokličky tak dlouho, až se víno téměř odpaří.

  4. Nakonec do pánve nalijeme passatu, lehce podlijeme, přidáme nové koření a bobkový list. Dáme do trouby na několik hodin. Já dávám přes noc na 90st. Maso je ráno krásně měkoučké a nemusíte si pánve celou noc vůbec všimnout.

  5. Pánev nebo kastrol zakryjte při pečení pokličkou.

  6. Ráno už jen můžete pokličku sundat a na chvilku nechat zeleninu i maso zrůžovět cca na 200st po dobu cca 30min. Nenechávejte na tuto teplotu příliš dlouho, aby se maso nevysušilo- kontrolujte, případně lehce podlijte. Podávejte s přílohou dle svých preferencí - těstoviny, LC těstoviny, čudle, knedlík apod.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte