
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Klobásu nakrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno a společně nasucho orestujeme.
-
Poprášíme hladkou moukou, a ještě trochu orestujeme. Mouka nesmí moc ztmavnout. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl a povaříme.
-
Polévku lze udělat i v lehčí variantě se šunkou, místo klobásy.
Makronutrienty
43%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 812 kJ | 448 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,3 g
2,04 g |
8,43 g
1,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,53 SVJ | 0,843 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
4,3 g |
6,41 g
2,37 g |
Bílkoviny | 8,59 g | 4,74 g |
Sůl | 3,79 g | 2,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů