Polévka s mletým masem

Celá já

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Polévka s mletým masem

Tato je naše hodně oblíbená, hlavně zatím chutnala úplně všem, a že už ji mělo čest ochutnat hodně lidí :). Ať jí udělám kolik chci litrů, vždycky se sní do poslední kapičky. :)

Postup přípravy

  1. Asi půl kila vepřového mletého masa (to mám množství asi na 5-6litrů polévky) dám opražit na pokrájenou cibuli, kterou jsem před tím osmahla do mírně zlatova na oleji. Maso je třeba od sebe oddělit. Jakmile je maso trošku osmahnuté ze všech stran, zalijeme zeleninovým vývarem, já používám čistě vodu a zdravější verzi vývaru v kostce - Natur. Kostek tolik, kolik potřebujete vody. Přidám ještě sušené polévkové byliny, anebo čerstvé.

  2. Maso není třeba nijak dlouho vařit, takže po chvíli přidám strouhanou kořenovou zeleninu a vsypu nějaké drobení. Jakmile je drobení uvařené, vhodím do polévky hodně najemno nakrájený pórek, většinou celý - podle velikosti a je hotovo. Pórek by se už neměl vařit. Polévka snese celkem dost pepře, případně ještě dochutíme-dosolíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte