Chřest se ztraceným vejcem, rajčaty a prosciuttem

Adéla Kábelová

Chřest se ztraceným vejcem, rajčaty a prosciuttem

Každý rok se těším na sezónu chřestu a náležitě si jí užívám. Toto je velmi jednoduchý a rychlý recept na lehčí oběd či večeři. Tedy jako stvořený pro první jarní slunečné dny.

Postup přípravy

  1. Chřes omyji a odkrojím konce stonků (cca 5 cm), které bývají většinou trochu dřevnaté. Chřest pokapu trochou olivového oleje a dám na na několik minut na elektrický gril. Většnou stačí zhruba 3 minuty, aby byl chřest při zkousnutí stále trochu křupavý. Dá se takto jednoduše připravit také na pánvi, ale možná bych jej před tím povařila pár nimut ve vroucí vodě. Na chřest pak dám rajčátka, která jsem si překrojila na poloviny a také rychle ogrilovala/orestovala. Na to celé pak už dám jen nakrájené prosciutto, nadrobený kozí sýr (lze vynechat, nebo použít jakýkolik jiný sýr, třeba parmezán) a ztracené vejce. Osolím, opepřím a večeře je na stole!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte