
Po dlhšej dobe pridávam nový receptík - tentokrát na dobručký, mäkkučký a hlavne šťavnatý Chia Citrónikový koláčik.
Nenechajte sa zmiasť vzhľadom koláčika, ktorý pripomína klasickú bublaninu, tento je chuťovo o level vyššie
- 45m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka špaldová
|
1 hrnek |
ovesné vločky jemné
|
1 hrnek |
cukr třtinový
|
0,5 hrnku |
chia semínka
|
2 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžíce |
jablka
|
1 kus |
olej řepkový
|
1 hrnek |
mléko rostlinné
|
1 hrnek |
vanilkový extrakt
|
1 ml |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Navrch | |
rybíz černý
|
200 g |
rybíz červený
|
300 g |
Postup přípravy
-
Zmiešame zvlášť suché suroviny a potom mokré, ku ktorým prídu chia semienka, aby nám napučali, čiže: olej, mlieko, jablko a semienka. Suché suroviny spojíme s tými mokrými a nalejeme ich na plech (do koláčovej formy) a posypeme ovocím.
-
Pečieme na 180 stupňov cca 40min.
Koláč je po upečení krásne šťavnatý a po ríbezlách trošku kyselkavý. Ak ste sa teda rozhodli práve pre ne, môžete koláčik samozrejme aj pocukriť
Makronutrienty
56%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 042 kJ | 810 kJ |
Kalorická hodnota | 249 kcal | 194 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,6 g
8,23 g |
19,9 g
6,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,56 SVJ | 1,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,5 g
1,42 g |
13,6 g
1,1 g |
Bílkoviny | 2,86 g | 2,22 g |
Sůl | 0,407 g | 0,316 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů