Ceviche - lososový salát s avokádem

Jídelní plán

Ceviche - lososový salát s avokádem 1 další fotka

Recept na cerviche, vynikající lososový salát s avokádem, jsem si přivezla z Norska. Je víc než moc dobrý. Určitě ho vyzkoušejte. Je to rychlá a zdravá večeře. Parádu udělá i jako zajímavý předkrm na slavnostním stole.

Postup přípravy

  1. Lososa nakrájejte na kostky, cca 1,5 cm. Promíchejte v misce s limetkovou šťávou, zakryjte a nechte 20 minut odstát. Šťáva maso ochutí, ale také „uvaří“- během marinování se změní struktura bílkovin v mase podobně jako při tepelné úpravě.

    Mezitím si nakrájejte na kostičky mango, avokádo, na kousky koriandr, cibulku a chilli - s tím opatrně - podle chuti.

    Marinované maso promíchejte s ostatními surovinami.

    Podávejte chlazené:) Dozdobit můžete světlým nebo tmavým sezamem:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte