Recept na cerviche, vynikající lososový salát s avokádem, jsem si přivezla z Norska. Je víc než moc dobrý. Určitě ho vyzkoušejte. Je to rychlá a zdravá večeře. Parádu udělá i jako zajímavý předkrm na slavnostním stole.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
losos filet
|
300 g |
limetka
|
3 kusy |
mango
|
100 g |
avokádo
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
3 kusy |
chilli lusky celé
|
1 kus |
olivový olej panenský
|
1 lžíce |
koriandr čerstvý nať
|
1 hrst |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Lososa nakrájejte na kostky, cca 1,5 cm. Promíchejte v misce s limetkovou šťávou, zakryjte a nechte 20 minut odstát. Šťáva maso ochutí, ale také „uvaří“- během marinování se změní struktura bílkovin v mase podobně jako při tepelné úpravě.
Mezitím si nakrájejte na kostičky mango, avokádo, na kousky koriandr, cibulku a chilli - s tím opatrně - podle chuti.
Marinované maso promíchejte s ostatními surovinami.
Podávejte chlazené:) Dozdobit můžete světlým nebo tmavým sezamem:)
Makronutrienty
30%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 485 kJ | 2 221 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 531 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,39 g
2,47 g |
29,2 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,639 SVJ | 2,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,39 g
0,949 g |
33,8 g
4,34 g |
Bílkoviny | 7,56 g | 34,6 g |
Sůl | 0,71 g | 3,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů