ČERVENÁ ČOČKA S MRKVOVÝMI HRANOLKY

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

ČERVENÁ ČOČKA S MRKVOVÝMI HRANOLKY

@varimkbehu

Postup přípravy

  1. Na dvou lžicích kokosového oleje osmahneme velkou cibuli. Přidáme 200g propláchnuté červené čočky a zalijeme dvojnásobkem jejího objemu vodou. Okořeníme lžičkou koriandru, lžičkou římského kmínu troškou soli a pepře a 15 minut vaříme.

  2. Poté přilijeme 100ml kokosového mléka a ještě pár minut prohříváme, než čočka trošku zkašovatí. Mezitím nakrájíme mrkev (cca 500g) na tenké hranolky, vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl a kmín a povaříme – ale jenom dokřupava!

  3. Servírujeme přelité lněným olejem s troškou kysaného zelí – skvěle podpoří trávení !

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte