- 1h:15m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
500 g |
droždí kostka
|
0,5 kusu |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
200 ml |
cukr třtinový
|
10 g |
vajíčka
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
olej řepkový
|
2 lžíce |
citrón
|
0,5 kusu |
Náplň tvarohová | |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
vajíčka
|
1 kus |
med včelí
|
1 lžíce |
citrón
|
0,5 kusu |
Náplň hrušková | |
hrušky
|
8 kusů |
skořice mletá
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Na potření | |
vajíčka
|
1 kus |
mandle lupínky
|
50 g |
Postup přípravy
-
Těsto nechte vypracovat v pekárně, kdo nemá, musí ručně.
-
Hrušky nastrouhejte a zceďte šťávu.
-
Těsto rozdělte na dva díky. Jednotlivě naplňte náplněmi. Nechte ještě 30 minut kynout. Poté potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mandlemi, pečte 25 minut na 170 st.
-
Tvarohový se při pečení nafoukne a proto vám může prasknout, to ovšem nemá vliv na konečnou chuť.
Dobrou chuť!
V redukci zařaďte v dopoledních časech.
Makronutrienty
68%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 611 kJ | 816 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,1 g
2,42 g |
29,6 g
3,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,21 SVJ | 2,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,62 g
1,01 g |
6,17 g
1,35 g |
Bílkoviny | 5,98 g | 7,99 g |
Sůl | 0,277 g | 0,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů