Brokolicový "QUICHE" bez těsta

lowcarb_zuzi

Brokolicový "QUICHE" bez těsta

Výborný nízkosacharidový (lowcarb) koláč, poslouží jako hlavní jídlo, můžeme si vzít sebou na výlet či do práce.

Postup přípravy

  1. Brokolici rozebereme na růžičky, kedlubnu rozkrojíme na půl a oboje dáme vařit na 10 minut. Poté scedíme a necháme ještě okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme do růžova na ghí, pak přidáme na kostky nakrájenou šunku a žampiony a ještě chvilku dusíme.

  2. Kedlubnu nakrájíme na plátky a vyložíme jí na dno zapékací misky (misku nevymazávám, mám nepřilnavou). Směs z cibule, šunky a žampiónů smícháme s brokolicí a rozprostřeme na kedlubnu.

  3. Nakonec rozšleháme vejce se smetanou na vaření a nalejeme na připravený quiche.

    Pečeme na 180° zhruba 40 minut, ke konci pečení quiche posypeme strouhaným parmazánem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte