- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
brambory konzumní pozdní
|
750 g |
mrkev
|
4 kusy |
hrášek sterilovaný
|
200 g |
tofu natural
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
ocet kvasný lihový
|
1 lžíce |
hořčice plnotučná
|
3 lžíce |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
lněný olej
|
3 lžíce |
majonéza rostlinná
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Brambory a mrkev uvařit, prolisovat mřížkou na bramb. salát nebo nakrájet na kostky, tofu nakrájet na malé kostky (náhrada vejce), pažitku nebo najemno nakrájenou cibuli povařit v octu, vše smíchat i s ostatními přísadami. Podávat např. s řízkem ze seitanu.
Makronutrienty
61%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 491 kJ | 2 183 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 522 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,5 g
2,19 g |
60 g
9,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,35 SVJ | 6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,26 g
0,364 g |
27,8 g
1,62 g |
Bílkoviny | 2,52 g | 11,2 g |
Sůl | 0,574 g | 2,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů