Zimní hutná zahřívací Minestra – bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Zimní hutná zahřívací Minestra – bez lepku, mléka i vajec

Polévky... zvlášť ty hutné prostě milujeme. Tohle je taková napůl tukožroutská a rozhodně proti chřipková... protože řapíkatý celer, bílé zelí..

Je fakt skvělá, výživná, do práce do krabičky a děti si jí snadno ohřejí. Jako přílohu děláme z bezlepkových rohlíků kolečka ala Bakerolls....

Postup přípravy

  1. Fazole propláchneme a dáme přes noc do studené vody odstát. Druhý den slijeme, přidáme vodu, aby byly všechny ponořené, dále přidáme jeden česnek, šalvěj či rozmarýn a rajčata a vaříme na střední plamen cca 1 hodinu.

  2. Polovinu fazolí rozmixujeme, zbytek necháme okapat - obojí zatím odložíme stranou.

  3. V litinovém hrnci zpěníme na oleji posekaný česnek, slaninu a orestujeme 3-4 minuty.Přidáme zeleninu, rajčatovou passatu, vývar. Promícháme a 20 minut vaříme na mírném plameni. Pak přidáme řádně propláchnuté jáhly a vaříme cca dalších 20 minut do změknutí jahel.

  4. Nakonec do polévky vmícháme jak rozmixované fazole, tak ty nerozmixované, dochutíme solí a pepřem a provaříme cca 15 minut při mírném plameni.

    Servírujeme posypané petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte