Květákové halušky už známe, nízkosacharidové zelušky si s nimi nezadají - rychlý a taky moc dobrý low carb oběd, zkuste.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zelí | |
---|---|
hlávkové bílé zelí
|
0,5 kusu |
slanina anglická
|
50 g |
sůl
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
Navrch | |
slanina anglická
|
100 g |
cibule
|
1 hrnek |
lučina
|
100 g |
Postup přípravy
-
Slaninu si nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky, cibuli nadrobno.
Na vyškvařenou slaninu dáme orestovat zelí, osolíme a okmínujeme.
Podusíme doměkka, příp. přidáme malinko vody. Tím máme zelušky hotové.
-
Vyškvaříme zvlášť slaninu, na ni orestujeme cibuli.
Lučinu si rozpustíme v hrníčku na plotně.
-
Servírujeme jako halušky, doprostřed lučinu (palouček, bryndzu), navrch osmaženou slaninu s cibulkou.
Je to vážně dobré...
Makronutrienty
34%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 351 kJ | 2 475 kJ |
Kalorická hodnota | 84 kcal | 592 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,99 g
0,97 g |
35,1 g
6,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,499 SVJ | 3,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,37 g
2,72 g |
44,9 g
19,2 g |
Bílkoviny | 3,14 g | 22,1 g |
Sůl | 0,675 g | 4,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů