Na nízkosacharidovou verzi jde předělat skoro jakékoliv jídlo, pokud na něj máte chutě, ale nechcete hřešit mimo hranice tohoto stravování. Výjimkou nejsou ani fastfoodové „čínské“ smažené nudle. Jako základ poslouží na proužky nakrájené bílé zelí.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
0,5 hlávky |
0,5 hlávky |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 cm |
2 cm |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Veškerou zeleninu očistěte / oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Maso nakrájejte na nudličky-
-
V dostatečně velké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte sádlo a orestujte na něm vepřové maso.
-
Poté postupně dle potřebné doby tepelné úpravy přidávejte zeleninu, nejprve zelí, pak cibuli, mrkev a nakonec červenou papriku, směs osolte a nadále za občasného míchání opékejte.
-
Jakmile zelenina změkne, do směsi v pánvi vmíchejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, veškeré koření a zelenou nať z jarní cibulky, ještě krátce orestujte a podávejte.
Makronutrienty
34%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 317 kJ | 2 282 kJ |
Kalorická hodnota | 75,9 kcal | 545 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,86 g
0,94 g |
34,9 g
6,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,486 SVJ | 3,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,52 g
1,53 g |
32,5 g
11 g |
Bílkoviny | 5,1 g | 36,6 g |
Sůl | 0,342 g | 2,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů