Kuřecí panang curry - thajské méně pálivé karí

Kateřina Gallinová

Kuřecí panang curry - thajské méně pálivé karí

Panang curry pasta není tak ostrá, navíc je její pálivost v receptu ještě utlumena kokosovým mlékem a arašídovým máslem.

Postup přípravy

  1. Rozehřejte wok nebo jinou větší hlubší pánev. Přidejte kokosový olej a orestujte na něm na kousky pokrájená kuřecí prsa.

  2. Do pánve přidejte panang pastu, velmi krátce orestujte a přilijte kokosové mléko.

  3. Přidejte i arašídové máslo, sůl a na kousky pokrájenou očištěnou zeleninu - nejprve mrkev, hrášek a poté zelené fazolky a nakonec červenou papriku.

  4. Jakmile je maso se zeleninou udělané, přidejte i limetkovou kůru a nasekanou cibulovou nať a thajskou bazalku. Omáčku můžete dochutit i 1 lžičkou kokosového cukru nebo medu.

  5. Panang karí podávejte teplé samostatně a nebo s rýží (klasickou nebo v nízkosacharidové verzi květákovou).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte