
Zeleninkové raw špagetky, ktoré v tomto počasí neurazia. Nepotrebujeme na ne špiralizér, vystačíme si aj s dobrou škrabkou na zeleninu.
Doma mám len malý špiralizér do ruky, v ktorom mi šla spracovať na nudličky len cuketa, pri mrkve som to musela vzdať a použiť škrabku
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zeleninové špagety | |
---|---|
mrkev
|
2 kusy |
cuketa
|
1 kus |
Pesto | |
rajčata sušená
|
50 g |
olivy černé
|
10 kusů |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžička |
bazalka čerstvá
|
1 hrst |
česnek stroužky
|
2 kusy |
ocet balsamikový
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Mrkvu ošúpeme, cuketu poriadne umyjeme, nešúpeme.
Urobíme si špagetky.
-
Ingrediencie som mixovala v sekáčiku: sušené rajčiny a čierne olivy (množstvo som dala od oka), lahôdkové droždie podľa chuti, čerstvú bazalku, 2 strúčiky cesnaku, 1PL balsamica a olivový olej.
-
Pesto vmiešame do našich nudličiek a naše super chutné a super zdravé špagetky sú na svete :)
A sú aj sýte!!! (Odskúšané na dvoch ľuďoch, ktorí ich ledva dojedli)
Makronutrienty
64%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 250 kJ | 851 kJ |
Kalorická hodnota | 59,7 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,73 g
4,55 g |
29,8 g
15,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,873 SVJ | 2,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,89 g
0,282 g |
6,43 g
0,963 g |
Bílkoviny | 3,04 g | 10,4 g |
Sůl | 2,02 g | 6,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů