Zeleninkové raw špagetky, ktoré v tomto počasí neurazia. Nepotrebujeme na ne špiralizér, vystačíme si aj s dobrou škrabkou na zeleninu.
Doma mám len malý špiralizér do ruky, v ktorom mi šla spracovať na nudličky len cuketa, pri mrkve som to musela vzdať a použiť škrabku
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zeleninové špagety | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
Pesto | |
50 g |
50 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Mrkvu ošúpeme, cuketu poriadne umyjeme, nešúpeme.
Urobíme si špagetky.
-
Ingrediencie som mixovala v sekáčiku: sušené rajčiny a čierne olivy (množstvo som dala od oka), lahôdkové droždie podľa chuti, čerstvú bazalku, 2 strúčiky cesnaku, 1PL balsamica a olivový olej.
-
Pesto vmiešame do našich nudličiek a naše super chutné a super zdravé špagetky sú na svete :)
A sú aj sýte!!! (Odskúšané na dvoch ľuďoch, ktorí ich ledva dojedli)
Makronutrienty
64%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 252 kJ | 852 kJ |
Kalorická hodnota | 60,1 kcal | 204 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,81 g
4,68 g |
29,8 g
15,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,881 SVJ | 2,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,76 g
0,27 g |
5,97 g
0,916 g |
Bílkoviny | 3,25 g | 11 g |
Sůl | 1,95 g | 6,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů