Dnes jsem si vyzkousela nízkosacharidový (lowcarb)zapeceny kvetak, cuketu, porek a zbytky kureciho s besamelovou omackou (vejce a smetana)...nevim, zda to nesnim vsechno! Je to taaaak dobre!
Recept od Olgy Balíkové, děkujeme:)
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
kuřecí maso pečené nebo grilované 80 g |
80 g |
Bešamel | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Ruzicky kvetaku, kousky cukety a porek osolit, opeprit a promichat s olivovym olejem...dat do trouby na 220C cca 20 minut.
-
Mezitim si pripravit besamelovou omacku rozkvedlanim jednoho vajicka s kelimkem smetany a nad parou vyslehat do husta (ochutila jsem muskatovym oriskem, soli a bilym peprem)...pridat nastrouhany syr (ja dala Chedar). Zamichat do misy s kvetakem a pect jeste dalsich 30 minut na 200C do zlatova.
-
Myslim, ze se tam da dat cokoli, co dum dal...i ty prsicka byly zbytek, ty jsem pridala az na druhe zapekani...
Makronutrienty
28%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 364 kJ | 2 569 kJ |
Kalorická hodnota | 87 kcal | 614 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,36 g
1,49 g |
30,8 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,436 SVJ | 3,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,54 g
19,5 g |
39,1 g
138 g |
Bílkoviny | 5,78 g | 40,8 g |
Sůl | 0,276 g | 1,95 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů