Zapečený květák po indicku

Soucitně.cz

Zapečený květák po indicku

Květák je v našich končinách poněkud opomíjenou zeleninou, která se obvykle smaží v trojobalu. Zkuste jej zařadit do jídelníčku více, třeba tímto indickým pokrmem.

Postup přípravy

  1. Mražený hrášek zalijeme vařící vodou (ne moc) a vaříme za občasného míchání alespoň půl hodiny. V případě potřeby vodu přidáme, ale na konci by vody v hrnci mělo zbýt jen trochu. Necháme vychladnout a rozmixujeme na kaši.

  2. V jiném hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm do růžova na půlkolečka nakrájené cibule a celé či přepůlené stroužky česneku. Přisypeme koření Garam masala, promícháme a poté zalijeme hrachovou kaší. Směs osolíme lžičkou soli. Ke směsi přidáme na plátky či hranoly nakrájené brambory ve slupce, mrkev na (půl)kolečka a na menší růžičky rozebraný květák. Dle chuti můžeme přidat i lilek, rajčata nebo brokolici. Máme-li rádi pálivější, můžeme přisypat i trochu sušeného chilli.

  3. Směs přendáme do zapékací misky a pečeme cca 40 minut na 200° C (dokud nejsou brambory měkké). Jednotlivé porce ozdobíme čerstvou bylinkou (např. rozmarýnem).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte