ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSA S ŘAPÍKATÝM CELEREM A ŽAMPIONY

ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSA S ŘAPÍKATÝM CELEREM A ŽAMPIONY

Zapékaná jídla máme rádi, lowcarb oběd brzo hotový a zajímavý s řapíkatým celerem.

Dělujeme Lucce Valchové za recept :)

Postup přípravy

  1. Celer natrháme, omyjeme a nakrájíme na středně velké kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na podobnou velikost jako celer, cibuli na jemno. Žampiony očistíme, oloupeme a pokrajíme na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti), pažitku nasekáme najemno.

  2. Ve velké pánvi na ghí osmažíme cibuli než zesklovatí. Přidáme kuřecí maso, osolíme, opepříme, a restujeme do zatáhnutí masa. Poté přidáme celer, pažitku a žampiony. Pár minut vše spolu restujeme a vlijeme smetanu, vývar a citrónovou šťávu. Stáhneme plamen a pod pokličkou vše spolu podusíme cca 5 minut. Občas promícháme.

  3. Stáhneme pánev z plotýnky a vmícháme 4/5 sýra. Celou směs předáme do máslem vymazané zapékací mísy. Posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct na cca 20 min při 180 stupních.

  4. Dneska jsem zkoušela celer blašírovat, ale nezachoval si hezkou zelenou barvu, tak jsem si jídlo posypala aspoň trochou zelené pažitky.

    ☝️Tato směs se nezapeče do "sucha". Kdo nechce omáčku, tak snížit množství vývaru, aby byla více smetanová. Nebo přidat více sýra. Záleží na požadované konzistenci. Já si dělám někdy omáčku řidší, někdy hustší (to většinou když nemám vývar).

    ☝️Pecorino je ideální sýr do tohoto jídla. Jak se rozpustí během zapékání do omáčky, tak je to moc dobré :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte