
Nízkosacharidová alternativa zapečených brambor, výborný oběd od Kači Kolníkové, děkujeme :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
kedlubna
|
2 kusy |
vajíčka
natvrdo
|
4 kusy |
slanina anglická
|
100 g |
bílý jogurt smetanový, selský
|
2 lžíce |
vajíčka
|
2 kusy |
sýr gouda
|
100 g |
sůl
|
1 lžička |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky tloušťky zhruba 3 mm. V osolené vodě s kurkumou plátky povaříme, až trochu víc změknou a scedíme.
-
Menší zapékací mísu vytřeme máslem, navrstvíme půlkou kedlubny,poklademe slaninou, nakrájenými vajíčky a trošku posypeme sýrem a zalijeme půlkou rozšlehanými vajíčky s jogurtem a solí.
-
Vrstvu zakryjeme kedlubnou,zalijeme zbytkem vajíček a posypeme sýrem. Já jsem pekla v HF na 200 stupňů 15 minut program pizza.V předehřáté troubě zhruba na 200 stupňů 15- 20 minut.
Makronutrienty
8%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 776 kJ | 1 415 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 338 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,13 g
1,03 g |
3,89 g
1,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,21 SVJ | 0,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,7 g
18,2 g |
26,8 g
33,2 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 20,3 g |
Sůl | 1,46 g | 2,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů