Zadělávané kuřecí žaludky s mrkví a brokolicí

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Zadělávané kuřecí žaludky s mrkví a brokolicí

Postup přípravy

  1. Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a solí. Mírně podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušené podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se ke konci dušení vývar téměř vyvařil.

  2. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Po cca 10 minutách přidáme očištěnou na malé růžičky rozebranou brokolici. Společně dusíme dalších cca 5 minut.

  3. V mléce důkladně rozmícháme mouku a za stálého míchání přidáme do hrnce. Dochutíme špetkou muškátového květu a naposled necháme přejít varem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte