Vývar z králičího hřbetu s játry, ledvinkami, srdíčkem, kořenovou zeleninou a pažitkou
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Jako malá jsem dle maminky jedla králíka normálně, během puberty to šlo velmi z kopce a já jsem se vrátila ke konzumaci králičího masa až se zavedením příkrmů u syna. Prostě člověk zmoudří a snaží se dát dětem to nejlepší, co má a králík dozajista patří mezi maso, které by děti konzumovat měly. Zatím je to jedno z mas, které nesmí na stole chybět, a já doufám, že tomu tak bude i nadále.
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
králičí hřbet
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
mrkev
|
5 kusů |
petržel kořenová
|
2 kusy |
celer
|
0,25 kusu |
sůl
|
1 lžička |
Na posypání | |
pažitka nať čerstvá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Připravíme si velký hrnec. Omytý hřbet, ledvinky, srdíčko a játra vložíme do hrnce, očistíme si a pokrájíme cibuli, kořenovou zeleninu, kterou přidáme rovněž do hrnce. Směs zeleniny a králičího hřbetu s vnitřnostmi zalijeme vodou, přivedeme k varu, vaříme do změknutí masa a zeleniny. Nakonec hřbet vyjmeme, maso z něj obereme, ledvinky, játra a srdíčko pokrájíme, vrátíme i s obraným pokrájeným masem zpět do polévky, osolíme, krátce povaříme a přidáme posekanou pažitku.
Makronutrienty
33%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 360 kJ | 806 kJ |
Kalorická hodnota | 86 kcal | 193 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,78 g
2,26 g |
13 g
5,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,578 SVJ | 1,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,58 g
0,921 g |
8,01 g
2,06 g |
Bílkoviny | 8,29 g | 18,6 g |
Sůl | 0,602 g | 1,35 g |
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů