Trochu neobvyklá, ale moc dobrá čočková polévka.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
čočka zelená
|
1 hrnek |
cibule
|
1 kus |
mrkev
|
2 kusy |
rajský protlak
|
2 lžíce |
olej
|
3 lžíce |
voda
|
1 litr |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
badyán celý
|
1 kus |
hřebíček celý
|
3 kusy |
sojová omáčka
|
1 lžíce |
česnek
|
5 stroužků |
Postup přípravy
-
Cibulku nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo. Česnek nasekáme na malé kousky. Na oleji osmahneme cibulku, mrkev. Když zlátnou, přidáme rajský protlak a osmahneme i s protlakem.
-
Do základu přisypeme čočku a zalijeme vodou. Přidáme koření a sojovou omáčku. Vaříme, dokud čočka neměkne.
Makronutrienty
59%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 363 kJ | 1 424 kJ |
Kalorická hodnota | 86,8 kcal | 340 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
1,13 g |
42,3 g
4,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 4,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,9 g
0,182 g |
15,3 g
0,715 g |
Bílkoviny | 3,57 g | 14 g |
Sůl | 0,515 g | 2,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů