Vindaloo z vepřového masa, ale trošku jinak, podle mě:). Moc dobrý low carb oběd...Je to trochu pálivé, ale já to tak mám ráda.
- 5h:20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
olivový olej
|
1 lžíce |
cibule
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
6 kusů |
zázvor sušený mletý
|
2 lžičky |
koriandr mletý
|
1 lžička |
římský kmín mletý, cumin
|
1 lžička |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
skořice mletá
|
1 lžička |
chilli mleté - kajenský pepř
|
1 lžička |
hořčice hrubozrnná
|
2 lžičky |
ocet vinný bílý
|
1 lžíce |
xylitol
|
1 lžička |
vepřové maso
|
1 kg |
rajský protlak
|
100 g |
rajčata v plechovce
|
1 kus |
sůl
|
1 lžička |
chilli lusky celé
|
4 kusy |
Kaše | |
dýně máslová
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Na oleji jsem osmahla dvě velké cibule na proužky, po chvilce přidala 6 stroužků česneku na plátky. Následně jsem přidala cca po lžičkách až dvou zázvor, mletý koriandr, římský kmín, kurkumu, skořici, kajenský pepř, hrubozrnnou hořčici.
-
Nechala jsem chvilku rozvonět vůně, přidala bílý vinný ocet a trošku Xylitolu, přihodila cca 1kg vepřového masa na kostky, osmahla a přidala rajský protlak, plechovku drcených rajčat, sůl a čtyři čerstvé chilli papričky.
-
Měla jsem ještě máslovou dýni, tak jsem ji přihodila nakrájenou ke směsi a vše dala na II. stupeň do pomaláče na 5 hodin. Pak jsem vybrala dýni, rozmixovala a hotovo.
Makronutrienty
27%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 575 kJ | 2 876 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 687 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,4 g
1,54 g |
32 g
7,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,64 SVJ | 3,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,31 g
2,99 g |
46,6 g
15 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 38,8 g |
Sůl | 0,357 g | 1,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů