Vepřové maso s lilkem a rajčaty

Zdena

Vepřové maso s lilkem a rajčaty

Máte doma lilek a nevíte, co s ním? Vařila jsem takovou celkem rychlovku. Obvykle lilek není zrovna mým favoritem, ale toto bylo opravdu super. Hodí se pro různé styly stravování např. nízkosacharidové, racionální, apod. Použila jsem jen základní suroviny. Dobrou chuť :)

Postup přípravy

  1. Na sádle zprudka opečeme maso. Dáme na pekáč. Na výpeku osmahneme slaninu, přidáme cibuli - osmahneme dorůžova, přidáme rajčata na měsíčky, nakrájený lilek na kolečka nebo půlkolečka. Osolíme, opepříme. Můžeme zalít 50ml smetany a trochou vývaru nebo vodou. Poté dáme do pekáče k masu a pečeme v troubě cca 30 min na 170C - podle typu masa, prostě do měkka, případně ještě lehce podlijeme. Můžete přidat i čerstvé nebo sušené bylinky - tymián, medvědí česnek,....

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte