Vepřová plec na smetaně - LC

Lenny73

Vepřová plec na smetaně - LC

Oblíbená lowcarb omáčka, máme moc rádi.

Další recepty můžete sledovat i zde:

https://www.instagram.com/p/CnWpQS7rJUI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Postup přípravy

  1. Maso si nasolíme, napepříme a zprudka opečeme na másle ze všech stran dozlatova. Poté přendáme z pánve do pomalého hrnce.

  2. Na pánev dáme opéct cibuli, pak přidáme kořenovou zeleninu a vše opékáme dozlatova. Zastříkneme octem a necháme lehce vyvařit, pak přidáme hořčici, citrón, bobkový list, nové koření, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme k masu do pomalého hrnce a necháme jet 5 hodin (samozřejmě maso i zeleninu je možné opékat přímo v pomalém hrnci, ale mě se to lépe dělá na pánvi).

  3. Poté vyjmeme maso a zeleninu přepasírujeme přes cedník do hrnce. Dáme na plotnu, nalijeme smetanu a dochutíme (sůl, pepř, citron, po odstavení z plotny můžeme dosladit čekankovým sirupem, pokud je třeba).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte