VEKA Z MAJOLKY A ZELNÝ "VLAŠÁK"

Danula

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

VEKA Z MAJOLKY A ZELNÝ "VLAŠÁK"

Ať už se pořádá jakákoliv oslava, chlebíčky prostě nesmějí chybět. Včerejší odlehčená verze z domácí veky a oblíbeného salátu...

Postup přípravy

  1. Veky: 500g hladké mouky, 3 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 250ml vlažného mléka, 50g čerstvého droždí, 2 vrchovaté lžíce majonézy (80g), 2 lžíce oleje, 1 lžička drceného kmínu. Zpracováno a vykynuto v pekárně, ale lze i růčo. Vykynuté rozdělit na 2 díly, pokud chceme velké veky nebo na 4 díly, pokud chceme bagetky na jednohubky. Bochánky nechat pod igelitem 10 minut odpočinout, pak vytvarovat na plech s pečícím papírem, nechat pod igelitem asi 30 minut kynout, pak potřít vejcem a péct 20 minut na 180 stupňů.

  2. Zelný "vlašák": 1 sklenice sterilovaného bílého zelí (scedit, vymačkat a překrájet nadrobno), 300g šunky nebo měkkého salámu (na nudličky), 1 středně velká cibule (nadrobno), 5 natvrdo uvařených vajec (na kostičky), tatarská omáčka (1 malá sklenička), mletý černý pepř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte