
- 30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
první vrstva | |
---|---|
mandle mleté
|
70 g |
mouka kokosová
|
40 g |
banány
váženo bez slupky
|
80 g |
kokosový olej
rozpuštěného
|
30 g |
lískové oříšky
nasekané
|
20 g |
druhá vrstva | |
arašídové máslo, krém
|
30 g |
mandle mleté
|
30 g |
kokosový olej
rozpuštěný
|
20 g |
banány
|
30 g |
voda
|
50 ml |
Postup přípravy
-
1. Nejdříve si připravíme první vrstvu. Mandle, kokosovou mouku a banán na první vrstvu rozmixujeme. Přimícháme kokosový olej. Vznikne nám těsto, které rozprostřeme do formy (velikost 22x9 cm) s pečicím papírem. Posypeme nasekanými oříšky, které do těsta lehce zatlačíme a dáme do mrazáku.
2. Mezitím si připravíme další vrstvu. Všechny ingredience na druhou vrstvu rozmixujeme, nalijeme na první vrstvu a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté těsto rozřízneme na tyčinky, rozehřejeme hořkou čokoládu (asi 30-50 g) ve vodní lázni a obalíme tyčinky. Skladujeme v lednici.
Makronutrienty
24%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 787 kJ | 1 191 kJ |
Kalorická hodnota | 427 kcal | 285 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,5 g
5,73 g |
10,3 g
3,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,55 SVJ | 1,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39 g
18,9 g |
26 g
12,6 g |
Bílkoviny | 8,72 g | 5,81 g |
Sůl | 0,105 g | 0,07 g |
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů