- 25m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Krém | |
250 g |
250 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nejprve si uvaříme kávu a odstavíme ji vedle. Bílky vyšleháme do sněhu a přisypeme sodu. Žloutky s mascarpone také vyšleháme a poté smícháme se sněhem. Vylijeme na pečicí papír a dáme do trouby na 200 stupňů na 10-15min. Těsto necháme vychladnout.
-
Mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme se smetanou. Těsto rozřízneme na 3 části. První část pokapeme nebo rovnou namočíme do kávy (tak, aby těsto kávu lehce nasáklo, ale nerozmočilo se). Tuto část těsta potřeme krémem a posypeme skořicí nebo kakaem. Nahoru dáme další část těsta. Opět pokapeme kávou, potřeme krémem a posypeme skořicí. To samé zopakujeme i u třetí části. Dáme ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
8%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 255 kJ | 1 455 kJ |
Kalorická hodnota | 300 kcal | 348 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,98 g
1,76 g |
3,46 g
2,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,298 SVJ | 0,346 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,4 g
19,1 g |
34,1 g
22,2 g |
Bílkoviny | 6,47 g | 7,5 g |
Sůl | 0,383 g | 0,444 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů