
- 25m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Piškot | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
mascarpone
|
100 g |
soda jedlá
|
0,5 lžičky |
Krém | |
mascarpone
|
250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
3 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžíce |
káva rozpustná
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nejprve si uvaříme kávu a odstavíme ji vedle. Bílky vyšleháme do sněhu a přisypeme sodu. Žloutky s mascarpone také vyšleháme a poté smícháme se sněhem. Vylijeme na pečicí papír a dáme do trouby na 200 stupňů na 10-15min. Těsto necháme vychladnout.
-
Mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme se smetanou. Těsto rozřízneme na 3 části. První část pokapeme nebo rovnou namočíme do kávy (tak, aby těsto kávu lehce nasáklo, ale nerozmočilo se). Tuto část těsta potřeme krémem a posypeme skořicí nebo kakaem. Nahoru dáme další část těsta. Opět pokapeme kávou, potřeme krémem a posypeme skořicí. To samé zopakujeme i u třetí části. Dáme ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
10%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 214 kJ | 1 347 kJ |
Kalorická hodnota | 290 kcal | 322 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,89 g
2,27 g |
4,31 g
2,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,39 SVJ | 0,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,7 g
17,8 g |
30,7 g
19,8 g |
Bílkoviny | 7,59 g | 8,43 g |
Sůl | 0,369 g | 0,409 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů