Sýrovo-cuketové cupcakes se sušenými rajčaty a bazalkou

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Sýrovo-cuketové cupcakes se sušenými rajčaty a bazalkou

Tuto pochoutku jsem poprve zkusila upéct na místní soutěž v pečení slaných "buchet". Samotné cupcakes nejsou sice mým originálním receptem, ale náplň, která je u této svačinky obzvláště výrazná a porotu oslovila natolik, že jsem soutěž vyhrála, je pouze můj "výmysl". Tak snad si pochutnáte i vy!

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180 ˚C. Nejprve prosejeme obě mouky společně s práškem do pečiva. Ve větší míse vymícháme do hladkého těsta vejce, prosátou moučnou směs, mléko a rozpuštěnou Heru máslovou.

  2. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo, sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Obě ingredience jemně vmícháme do připraveného těsta společně se strouhaným parmazánem. Nakonec jemně ochutíme pepřem, solí, česnekem a bazalkou.

  3. Košíčky na muffiny plníme do ¾ výšky a pečeme přibližně 20–25 minut, nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočívat na plechu a poté přendáme na chladící mřížku a nechám zcela vychladnout.

  4. Mezitím si připravíme náplň. Všechny ingredience rozmixujeme na hladkou pastu - rajčata doporučuji pokrájet na menší kousky a začít mixovat samostatně jako první v pořadí. Teprve poté začněte přidávat i další suroviny. Pokud by byla náplň tuhá, můžete použít trošku oleje z rajčat. Musí mí takovou konzistenci, aby se mohla cukrářským sáčkem se špičkou plnit do cupcakes.

  5. Jakmile jsou cupcakes vychladlé, odřežeme vrchní kulatou část, nastříkáme náplň, do ní poté zapíchneme špičku balkánského sýra, vedle něj položíme kousek vlašského ořechu a lístek bazalky. Takto nazdobené kousky opět jemně přikryjeme odřízlou "čepičkou".

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte