Svačinová gulášová polévka

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Svačinová gulášová polévka

(na jeden litr polévky)

Postup přípravy

  1. Tuk rozehřejeme, zpěníme na něm cibuli a česnek, přidáme mleté maso, kmín, brambory nakrájené na drobné kostičky. Ve varné konvici si zatím ohřejeme cca 1 l vody.

  2. Základ na polévku (maso s brambory, cibulí, česnekem a kmínem) za stálého míchání osmažíme, přidáme protlak, zaprášíme moukou a přilijeme horkou vodu. Přidáme majoránku, rozdrobený bujón a papriku rozmíchanou v teplé vodě. Polévku promícháme, snížíme plamen cca na polovinu a necháme pomalu provařit alespoň 10 minut

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte