Velice dobrý lowcarb dezert, od běžného se neliší chutí, zato zdravým složením hodně.
Vychlazený chutná náramně!
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžičky |
3 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ze všech surovin si vypracujeme vláčné těsto.
Dáme chvíli do mrazáku.
Mezitím si připravíme formu na chlebíček s pečícím papírem.
-
Větší část těsta natlačíme do formy, dáme náplň, navrch nastrouháme zbytek těsta.
Pečeme asi 30 minut/185°C.
Necháme vychladnout, dáme do lednice a nakrájíme na kousky.
-
Náplň: sníh s xylitolem ušleháme dotuha, přidáme tvaroh a šťávu.
Makronutrienty
29%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 090 kJ | 814 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
2,91 g |
9,41 g
2,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 0,941 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,7 g
4,79 g |
14 g
3,58 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 9,4 g |
Sůl | 0,412 g | 0,308 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů