
Žraloka jsem si oblíbila pro jeho jemné a chutné maso. A nejsou tam žádné kosti. :)
Velmi chutné nízkosacharidové jídlo hotové jen za několik minut.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Źralok | |
---|---|
žralok steak
|
220 g |
sůl himálajská jemná
|
0,3 lžičky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
Fazolové lusky | |
fazolové lusky mražené
|
150 g |
slanina anglická
4 plátky
|
30 g |
sůl himálajská jemná
|
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Steaky ze žraloka jsem opláchla a důkladně osušila papírovými utěrkami. Osolila jsem je a okořenila čerstvě mletým barevným pepřem. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a steaky krátce orestovala z obou stran.
-
Nakrájela jsem si slaninu na malé kousky, které jsem opražila na pánvi. Přidala jsem fazolové lusky, osolila a orestovala.
Makronutrienty
19%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 776 kJ | 3 225 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 771 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,73 g
0,217 g |
23,8 g
0,901 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,573 SVJ | 2,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
5,04 g |
54,7 g
20,9 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 47,2 g |
Sůl | 0,975 g | 4,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů