Variabilní a moc dobrý nízkosacharidový oběd, třeba do práce.
- 15m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 hrsti |
3 hrsti |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
50 g |
50 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto rozmixovat, přelít na plech vyložený a potřený pečici papir a dám péct na 200 °C 10 min.
-
Mezitím si ingredience na náplň rozmixuji a dám do lednice. Upečené těsto nechám vychladnout, po té namažu náplní a zamotám. Dám do lednice ztuhnout.
Makronutrienty
9%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 636 kJ | 1 118 kJ |
Kalorická hodnota | 152 kcal | 267 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,5 g
1,39 g |
4,39 g
2,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,25 SVJ | 0,439 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,83 g
4,12 g |
15,5 g
7,24 g |
Bílkoviny | 15,2 g | 26,6 g |
Sůl | 1,11 g | 1,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů