
Večeře co dům dal :), a moje premiéra špagetové dýně ...aneb jednoduchá a chutná nízkosacharidová večeře:)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
dýně špagetová
|
1 kg |
cibule
|
1 kus |
šunka krůtí
|
150 g |
zelená paprika
|
1 kus |
rajčata
|
2 kusy |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
cibulka jarní, sečka
|
4 kusy |
smetana na vaření
|
1 kus |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
Postup přípravy
-
Dýni si rozkrojíme, potřeme tukem (nemám ráda olivový olej, tak jsem použila rozpuštěné máslo) a dáme péct na 170°C cca 30 minut.
-
Cibuli si nakrájíme na měsíčky a orestujeme na másle (cibuli hned solím), přidáme na proužky nakrájenou šunku, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky rajčata. Chvíli restujeme a přidáme půl kelímku smetany. Jakmile je paprika měkká, odstavíme.
-
Až máme dýni hotovou, tak ji "našpagetujem" ?, přidáme ke směsi, zalijeme zbytkem smetany a děláme do úplného změknutí. (Jo, já tu dýni neměla upečenou do úplného rozpadnutí )
Makronutrienty
55%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 210 kJ | 1 876 kJ |
Kalorická hodnota | 50,1 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,87 g
2,76 g |
52,5 g
24,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,587 SVJ | 5,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,25 g
1,5 g |
20,1 g
13,4 g |
Bílkoviny | 2,49 g | 22,3 g |
Sůl | 0,014 g | 0,124 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů