- 25m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
sojové maso, kostky
|
80 g |
škrob jemný
|
3 lžičky |
cibulka jarní, sečka
|
6 kusů |
mrkev
|
4 kusy |
kukuřice sterilovaná
|
280 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
bujón zeleninový
|
1 kus |
slunečnicový olej
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Asi dvě hodiny před vařením dáme sójové maso do misky, přidáme bujon a zalijeme vodou, aby bylo těsně ponořené. všechnu vodu by mělo vsáknout. Před vařením přidáme škrob a promícháme.
Na nepřilnavou pánev dáme trochu oleje (používám ve spreji, aby bylo tuku opravdu málo), přidáme nakrájenou cibulku a lehce osmahneme. Přidáme sójové maso a restujeme. Trochu podlijeme, přidáme mrkev, kukuřici a necháme podusit. Ochutíme solí, pepřem a je hotovo.
Makronutrienty
68%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 307 kJ | 716 kJ |
Kalorická hodnota | 73,5 kcal | 171 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,9 g
4,64 g |
30,1 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,29 SVJ | 3,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,881 g
0,096 g |
2,05 g
0,223 g |
Bílkoviny | 5,12 g | 11,9 g |
Sůl | 0,86 g | 2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů