Moje kamarádka, dáma v letech, znala kdysi šéfkuchaře ve svrateckém Mánesu. Měl hodně specialit a jedna z těch vyhlášených byla právě smažená kuřecí játra v trojobalu. Trojobal jsem pro low-carb verzi nahradila parmazánovou krustou. Mňam. S originálem si rozhodně nezadala! Určitě vyzkoušejte:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
360 g |
360 g |
1 kus |
1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný 80 g |
80 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vajíčko rozšleháme s pepřem. Játra očistíme, obalíme ve vajíčku a pak ve strouhaném parmazánu.
-
Na pánvi rozpálíme sídlo a na něm osmahneme jatýrka. Nakonec osolíme.
Podáváme se zeleninkou :)
Makronutrienty
11%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 823 kJ | 2 127 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 508 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,84 g
0,05 g |
9,93 g
0,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,384 SVJ | 0,993 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
5,36 g |
29,3 g
13,9 g |
Bílkoviny | 19,7 g | 51 g |
Sůl | 1,58 g | 4,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů